Zaterdag 5 december 1981

Voor velen een datum zoals een andere. Echter niet voor toneelkring “Ware Vreugd”. Op die dag brachten wij immers onze allereerste voorstelling namelijk : “De Mirakelmakers” van Roger Pieters in zaal Wara in Waardamme. De sfeer was uniek, een bomvolle zaal, iedere toeschouwer was ongelooflijk benieuwd, en de spelers . . . ! De spelers waren één brok zenuwen: die avond beleefden zij hun première en zou het publiek oordelen over hun prestaties. Het werd een onvergetelijke start van onze toneelkring. Het succes van de opvoeringen van het eerste speelseizoen en de ondersteunende reacties van ons dorp waren een voldoende basis om verder te werken.

Sindsdien wil Ware Vreugd toegankelijk theater brengen met mensen van eigen bodem, voor en achter de schermen. Geen compromissen als het op kwaliteit aan komt, kwaliteit is essentieel voor de groep. Ware Vreugd wil geen gemakzuchtig theater brengen. Ware vreugd is een lerende vereniging die via vorming streeft naar ontwikkeling. Steeds kan het iets beter, het kan altijd iets leuker…

Ware Vreugd is een open vereniging. We zitten dan ook niet om spelers en medewerkers verlegen, en ontvangen ze met open armen.

Mede door de grote groep spelers, ondertussen telt de vereniging 68 leden wordt er sinds 2007, en dit om de 2 jaar een tweede voorstelling gegeven onder de vorm van een “cafétheater”. Een formule die door ons publiek zeer gesmaakt wordt.

Sinds december 2011 geven we ook de kans aan onze jongeren om hun kunnen te tonen op het grote podium.